Orlando di Lassostraat

Met recht kan hier gesproken worden van een echte toplocatie!

Het eerste deel van de wijk Zuid is gebouwd in begin jaren '50. Tot die bebouwing behoort ook de Orlando di Lassostraat. De oorlog was voorbij. "Marshall" had zijn kaakje achter de kiezen. De binnenstad ging "naar buiten", "het groen in". Met parkeren en leibomen voor de deur.
In de jaren '50 kreeg Den Bosch zijn eigen 'tuinstad'. En waar kon dat nou beter op 'op zuid'?

Door de toegenomen mobiliteit en de beperkte parkeermogelijkheden in de binnenstad is sprake van een behoorlijke parkeerdruk in de wijk. Vandaar dat veel parkeerplaatsen gereserveerd zijn voor vergunningshouders. Bewoners kunnen zo'n vergunning krijgen en voor hun bezoekers parkeerkaartjes bestellen, zodat toch iedereen in de directe omgeving van de woning kan parkeren.

Bovendien is het Centraal Station gelegen op een afstand van slechts 7 minuten fietsen. En is het winkelcentrum Zuiderpassage helemaal lekker dichtbij en geschikt voor alle dagelijkse boodschappen.

Ook scholen voor basis- en voortgezet onderwijs zijn gelegen op ca. 300m / 4 minuten lopen qua afstand.

Den Bosch onderscheidt zich van zeer veel andere steden doordat het beschikt over een beschermd natuurgebied dat is gelegen tegen de binnenstad. Vrijwel geen enkele andere Europese stad beschikt over zoiets als het Bossche broek.
Voor veel Bosschenaren is het Bossche broek echter de normaalste zaak van de wereld. Zij hebben het vaak met name over de binnenstad waar altijd wel wat te doen is en die voortdurend in ontwikkeling is met het oog op een alsmaar stijgende kwaliteit.       
presentatie      
plattegrond      
       
Voor meer informatie :