KENNIS EN ADVIES

Kennis van vastgoed

sinds 1892

Kennis en advies

Vastgoed en huisvesting bestaan uit flink wat onderdelen. Dat brengt een berg aan informatie met zich mee. Als die informatie niet overzichtelijk of makkelijk te vinden of gebruiken is ontstaat het risico op fouten. Dat kan behoorlijk frustrerend zijn en in de papieren lopen.
Bovendien hebben veel elementen een verschillende “houdbaarheidsdatum”. Een goede investering verdient zich op tijd terug. Maar dat vraagt wel om zicht op ontwikkelingen. Wij vinden het leuk om die informatie overzichtelijk in kaart te brengen.
En dat doen we heel wat jaren. Samen met het volgen van ontwikkelingen.

Wat waardevol en/of belangrijk is verandert in de tijd. De energieprestatie bijvoorbeeld kreeg 10 jaar geleden nog van vrijwel niemand aandacht. Maar groeit flink aan belang uit het oogpunt van regelgeving, kostenbesparing en marketing bijvoorbeeld.
Menig opstalpolis komt pas op tafel bij schade. Dan pas blijkt dat er in principe geen dekking is als niet is voldaan aan de voorwaarden, zoals het doorgeven van wijzigingen of uitvoeren van inspecties bijvoorbeeld.
En ook problemen met de AVG en Wwft of NEN-normen bijvoorbeeld, zijn vrij eenvoudig te voorkomen met een goed systeem.

Hiermee samenhangend hebben we dan ook veel tijd besteed aan het selecteren en inrichten van een systeem, waarmee de huisvesting die u levert of gebruikt voor een groot deel inzichtelijk wordt op een praktische manier, die voldoet aan de regelgeving. En dat systeem gaan we voortdurend proberen te verbeteren en uit te breiden aan de hand van nieuwe ontwikkelingen en met handige instrumenten. Echt iets dus waar we onze kennis helemaal in kwijt kunnen zoals het er nu naar uitziet. Bovendien vormt dat systeem een goede basis om snel en op praktische wijze mee te kunnen blijven denken met onze opdrachtgevers. Zodat een advies over het algemeen kort en bondig kan worden gegeven.

Eigenaren die hun vastgoed verhuren, doen dat veelal in privé. Als zij bijkomende werkzaamheden uitbesteden komen huur en waardestijging terecht in box 3. Maar als zij zelf dingen regelen worden zij al snel gezien als ondernemer en belast in box 1. Dat wil nog wel eens leiden tot een onvoorziene tegenvaller met terugwerkende kracht.  

Mocht u eens met ons van gedachten willen wisselen dan vernemen we dat graag. Wij zien het als een uitdaging om problemen op te lossen en zo veel mogelijk toegevoegde waarde te leveren. Voor ons zit de uitdaging met name in het vullen van de gaten waar naar ons idee nog niet echt een gespecialiseerde of meer gestandaardiseerde oplossing voor bekend is of voor wordt geleverd naar uw wensen en tegen een redelijke prijs.

SINDS 1892

VERTROUWD ZAKEN DOEN
AMBACHTELIJKE KWALITEIT
THUIS IN DEN BOSCH

Sinds 1892 bieden wij ondersteuning aan eigenaren en gebruikers van vastgoed in Den Bosch. Van oorsprong door het afsluiten van verzekeringen. Later ook als makelaar, beheerder, adviseur en herontwikkelaar. Die rollen zijn door de jaren heen veranderd, … lees hier meer.

Scroll to Top