Kennis van vastgoed

sinds 1892

Achter het Verguld Harnas 29

 • penthouse
 • huur € 1.300 per maand
 • servicekosten € 175 per maand
 • 110 m2 + dakterras
 • 3 kamers / 2 slaapkamers
 • dakterras
 • beschikbaar per direkt
 • hartje centrum,
 • nabij Stadskantoor
 • bouwjaar 1999
 • keuken 2015
 • bij uitstek geschikt voor “liefhebbers van gelijkvloers”
 • vrij uitzicht op winkelstraat
 

Omschrijving

Begane grond

Het penthouse maakt onderdeel uit van een hoogwaardig complex met 6 woningen en 2 winkels. De woningen op de 2e en 3e verdieping hebben de beschikking over een daktuin. De penthouses zijn voorzien van een zonnig dakterras.  

De gemeenschappelijke entree is voorzien van een videofoon. En gesitueerd in de overkapping tussen de twee winkelruimtes.

Elk van de woningen beschikt over een eigen bergruimte op de begane grond.

Een lift brengt u per verdieping naar 2 appartementen.

Dat complex is in gebouwd in 1999 en voldoet derhalve aan de moderne eisen van comfort. Even verderop in de straat is een bushalte + een parkeergarage (met fietsenstalling).

Previous
Next

Ideaal voor liefhebbers van gelijkvloers en levendigheid 

4e Verdieping

Het penthouse is gelegen op 4e verdieping, heeft een prettig contact met de straat en een mooi zicht op: 

  • de levendigheid van de winkelstraat
  • de daken en de Sint Jan aan de voorzijde
  • de Sint Cathrien en “Anton-Pieck-ramen” aan de achterzijde.

De royale woonkamer van ca. 50m2 is heerlijk licht en eenvoudig in te delen. De vloer is bekleed met een mooie lichte laminaatvloer in houtstructuur, welke tevens doorloopt in de slaapkamers.

De keuken is voorzien van diverse apparatuur en een flinke hoeveelheid kastruimte. Hiervan is de vloer bekleed met PVC-tegels in een tegelstructuur.

 

Previous
Next

Veel licht, lucht en ruimte met het geroezemoes van de binnenstad op de achtergrond en alle voorzieningen om de hoek.

Slaapkamers, badkamer en bergingen.

De slaapkamer aan de achterzijde heeft mooie maten, een sfeervolle ambiance en is bovendien heerlijk rustig gelegen. Zelfs als de tuindeuren open staan.

De kleinere slaap-/werkkamer aan de voorzijde heeft eveneens een directe toegang tot de badkamer en kan bovendien in open verbinding worden gesteld met de living.

De badkamer is tussen beide slaapkamers gelegen en uitgerust met een ligbad, inloopdouche en dubbele wastafel. Het separate toilet bevindt zich bij de entree van de woning.

Nabij die entree bevindt zich tevens een bergruimte met schappen en CV-ketel. Bovendien is er dus ook nog een eigen (fietsen-)berging op de begane grond. 

 

Previous
Next

Flora, fauna en pittoreske taferelen zorgen voor een warme ambiance.

Dakterras, frans balkon en uitzicht.

Het stijlvolle franse balkon aan de voorzijde is voorzien van een fraai hekwerk met een open structuur, zodat sprake is van een goed zicht op de levendigheid in de winkelstraat.

Aan de achterzijde is een zonnig dakterras gelegen, dat flink wat beschutting biedt tegen de wind. Hierdoor is het al vroeg in het voorjaar heerlijk zitten op dit buiten. Zeker in combinatie met de flora en fauna, waarmee de daktuinen van onderliggende appartementen de achterzijde verrijken. Bovendien is dit terras gelegen op het westen zodat de avondzon heerlijk lang benut kan worden.

In de avonduren is het met name de verlichting van omliggende bebouwing die zorgt voor een warm en pittoresk tafereel van levendigheid. 

 

Om een goede indruk te krijgen van de ruimte en zijn mogelijkheden, kunt u echter het beste een afspraak maken voor bezichtiging. 

Plattegronden

4e verdieping

Locatie

Directe omgeving

Achter het Verguld Harnas is gelegen in hartje binnenstad, dus hartstikke gezellig en handig. Want je hebt vrijwel alle denkbare voorzieningen onder “handbereik”, zoals zelfs een beschermd natuurgebied, “het Bossche Broek”. 

De binnenstad heeft natuurlijk ook wat nadelen, zoals parkeren. Dat is lastig voor de deur. Maar daar vind vrijwel iedereen zo zijn eigen oplossing voor. Zo heb je een auto niet meer nodig om boodschappen te doen. De supermarkt zit immers om de hoek. Dus veel mensen halen dagelijks verse boodschappen door de sfeervolle straten.  Bovendien zijn er parkeergarages en transferia, dus … zonodig even zoeken naar oplossing op maat. In ieder geval is het op deze locatie nog heel behoorlijk te doen om voor de deur te komen voor laden en lossen of het afzetten van passagiers bijvoorbeeld.

Het deel van de binnenstad dat is gelegen ten zuiden van de markt, betreft het meest luxe deel van de binnenstad. Met grote herenhuizen, de St Jan, de musea, de duurdere winkels en restaurants, et cetera.

Achter het Verguld Harnas is een zijstraat van de Vughterstraat en maakt onderdeel uit van de eerste ring rond de markt.

Tijdens de nieuwbouw (1999) is er een pot met goud gevonden onder het voormalige complex. De positie van de voormalige stadspoort is duidelijk te herkennen in de bestrating. En het hekwerk aan de overzijde van de straat betreft is goed herkenbaar vanuit de bootjes over de Binnendieze.

Vroeger liep er ook een vertakking achter het voormalige complex langs, via welke varkens werden aangevoerd naar de slagerij die hier destijds heeft gezeten. Daaraan ontleend de straat “Achter het Wild varken” vermoedelijk haar naam.

 

Meer informatie over de locatie kun je ondermeer vinden op:

Kenmerken

Huurprijs (excl. BTW) 

€ 1.300 per maand

Oppervlak

ca. 110m2 BVO + dakterras:
– woonkamer ca. 50m2 
– keuken ca. 9m2  
– grote slaapkamer ca. 17m2
– slaap-/werkkamer ca. 10m2
– badkamer ca. 7m2
– dakterras ca. 11m2

Servicekosten

€ 175 per maand, voor:
– onderhoud gemeenschappelijke ruimtes
– onderhoud lift
– onderhoud CV 

Energielabel

A

Beschikbaar

per direkt

Huurperiode

Minimaal 12 maanden

Huurvoorwaarden

Algemene bepalingen conform ROZ-model
Huurakte: ROZ-model met toevoegingen

Bijzonderheden

Downloads

De downloads hiernaast zijn vrij beschikbaar : 

 • Impressie
 • Plattegronden

Wij hebben een separate pagina met downloads voor kandidaten met wie wij in vergevorderd stadium van overeenstemming zijn. Zij kunnen hiertoe een inlogcode aanvragen. 

Huurders hebben de beschikking over een eigen pagina met downloads.

Mocht u behoefte hebben aan meer informatie, dan vernemen wij dat graag.

makelaarshuys van dongen

073 6140674

info@makelaarvandongen.nl

Scroll to Top